"Tekerj a sereggel"!

"Tekerj a sereggel"!
Helyszín: Első nap: Keszthely, Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonkenese. Második nap: Balatonkenese, Balatonfüred, Csopak, Zánka, Szigliget, Keszthely.
Időpont: 2013. május 11-én és 12-én

FELHÍVÁS
Tekerj a sereggel!
2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2013. május 11-én és 12-én kulturális- és szabadidős sportprogramot kínál mindazok számára, akik szeretik az aktív, sportos pihenést, a katonákhoz méltó kihívást továbbá ápolják, becsülik a katonai hagyományokat.
A Honvédelmi Minisztérium várja azok jelentkezését, akik éreznek magukban erőt és képességet ahhoz, hogy két nap alatt körbetekerjék a Balatont és honvédhez méltó módon tisztelegjenek a régi korok hőseinek, katonáinak. A résztvevők a kerékpártúra során megcsodálhatják a magyar tenger rejtett szépségeit, megidézhetik a régmúlt és a közelmúlt hadtörténelmi emlékeit, illetve megismerhetik a jelenkori haderőképességeit és katonáit is.
A kerékpártúra nyílt, arra jelentkezhetnek katonák, civilek, családok, baráti társaságok egyaránt. A részvétel önkéntes, azon minden résztvevő saját felelősségére és költségére vesz részt.
A kétnapos részvétel feltétele az előzetes névszerinti regisztráció. A szervezők minden jelentkezést visszaigazolnak. Az előregisztrált személyek részére a szervezők többszöri frissítést és kerékpárszerviz szolgáltatást biztosítanak. Nevezési díj Nincs!
A kerékpártúrához csatlakozhatnak azok is, akik résztávokat kívánnak teljesíteni.
Csatlakozási pontok:
1. május 11.: Keszthely (Balaton-part 1., Zenepavilon) és Balatonboglár (Platán Strand) május 12.: Balatonkenese ( Honvéd Üdülő), Balatonfüred (Tagóre sétány), Zánka (Új Nemzedék Központ)
Tájékoztatjuk, hogy az útvonal során bárki, bármikor csatlakozhat a túrához akár egy rövidebb távra is. Azon személyek részére, akik résztávokat teljesítenek, nem áll módunkban ajándéktárgyat, frissítőt és étkezést biztosítani.
Pattanjon bringára és csatlakozzon Magyarország honvédelmi miniszteréhez: TEKERJEN A SEREGGEL!
Jelentkezzen itt: tekerjasereggel@hm.gov.hu
Kérjük, hogy a nevezési lapot a tekerjasereggel@hm.gov.hu e-mail címre szíveskedjen megküldeni 2013. május 06-ig!„Tekerj a sereggel” kerékpártúra általános leírása, szabálykiírása
Útvonal:
Első nap: Keszthely, Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonföldvár, Siófok, Balatonkenese.
Második nap: Balatonkenese, Balatonfüred, Csopak, Zánka, Szigliget, Keszthely.
Első nap (május 11.), rajt 10.00 óra Keszthely, Balaton-part 1. Zenepavilon (Hullám szálló előtti tér). A kerékpárosok útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályai szerint, minden résztvevő a saját tempójában halad a Balaton déli partján, kerékpárúton Balatonkenesére. Távolság: 104 km.
Második nap (május 12-én) rajt 08.30 óra, Balatonkenese, Honvéd Üdülő. A kerékpárosok útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályai szerint, minden résztvevő a saját tempójában halad a Balaton északi partján, kerékpárúton Keszthelyre. Távolság: 101 km.
Nevezés: Azok a személyek, akik a „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúra mind a két napján, a teljes távot teljesíteni kívánják kérjük, hogy 2013. május 06-ig szíveskedjenek a terkerjasereggel@hm.gov.hu e-mail címen jelentkezésüket leadni.
Nevezési adatok: Részleteiben az egyéni nevezési lap tartalmazza. Minden résztvevő külön-külön tölti ki a nevezési lapot. Csoportos nevezésre nincs lehetőség. Katona esetében kérjük megadni a rendfokozatot, alakulatot, illetve katonai szervezetet.
Csatlakozás, résztávok: „Tekerj a sereggel!” kerékpártúra keretében lehetőséget biztosítunk résztávok teljesítésére. A résztávokra az adott helyszínen lehet jelentkezni és csatlakozni. Helyszínek:
2013. május 11-én : Keszthelyen, Balaton-part 1.,Zenepavilon 2013. május 11-én 08.00 – 09.50 óra között. Balatonbogláron Platán Starand 2013. május 11-én 12.00-13.00 óra között.
2013. május 12-én Balatonkenese, Honvéd Üdölőben 07.30-08.30 között 2013. május 12-én Zánkán, Új Nemzedék Központ 11.30 – 13.00 óra között.
Tájékoztatjuk azokat a résztávot teljesítőket, akik nem nevezési lapon jelentkeznek a kerékpártúrához, hanem csak az adott helyszínen regisztrálva csatlakoznak túránkhoz saját maguknak kell frissítésről gondoskodni. Amennyiben nevezési lapon jelentkezik, abban az esetben gondoskodnak frissítéséről.„Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúra lebonyolítása:
A kerékpártúrát a Balaton körüli kerékpárúton teljesítik a jelentkezők. A keszthelyi ünnepélyes megnyitót követően minden résztvevő önállóan, saját képességének megfelelően,
A KRESZ szabályai szerint, a biztonságos haladás szem előtt tartásával, másokra figyelemmel hajtja végre a kerékpártúrát. Ahol az útvonal indokolja (vasúti átjáróknál, illetve a 71-es úton való áthaladásnál), körültekintően haladjanak és tartsák be a KRESZ szabályait.
„Tekerj a sereggel!” kerékpártúra nem verseny, ezért minden résztvevő csak önmagát győzheti le. Az útvonalon külön rendőri biztosítás nem lesz!
A kerékpártúra egyes állomásain (kialakított pihenő helyek) frissítőt biztosítunk a résztvevők számára.
Biztonsági előírások: Minden résztvevőnek, legyen az regisztrált vagy csatlakozó túrakerékpáros rendelkezni kell a KRESZ szerint előírt, kötelező felszereléssel és a kerékpárja is ennek megfelelően legyen felkészítve. Annak hiányában nem áll módunkban jelentkezését elfogadni.
Pihenő hely: Szervezők által kijelölt terület, ahol a résztvevők részére frissítést, mosdót és kerékpárszerviz szolgáltatást biztosítunk. Frissítőállomások nyitva tartás idejét a szervezők külön megadják!
Étkezés: A szervezők étkezést nem biztosítanak. Első nap Balatonbogláron, második nap Zánkán viszont szervezett keretek között lehetőség van térítés ellenében étkezésre, amit előre, a jelentkezés során jelezni kell a szervezők részére. A szervezők a jelentkezés alapján összeállítják az étkezési létszámot és megadják a szolgáltató részére. Az étkezés díját a helyszínen mindenki személyesen rendezi a szolgáltatóval.
Szállás: A szervezők központi szállást nem biztosítanak. Minden résztvevő önállóan igényel és foglal szállást. A HM ellátási körébe tartozók (igényjogosultak) számára a honvédelmi üdültetési forma keretében Balatonkenesén lehetőség van szállást foglalni az előírt rendszerben és nyomtatványon a tekerjasereggel@gmail.com. e-mail címen.
Szállásfoglalás: önálló kérelem alapján, az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ , külön e célra létrehozott tekerjasereggel@gmail.com. e-mail címen.
Mobil kerékpárszerviz szolgáltatás: Szervezők a résztvevők részére, a teljes útvonalon mobil kerékpárszerviz szolgáltatást biztosítanak. A térítésmentes szerviz szolgáltatás kizárólag alkatrész nélküli javításra érvényes. Minden anyaggal járó szolgáltatás (kerékpár-alkatrész) a vevőt terheli. Regisztrált résztvevő ( nevezési lapon jelentkezett) számára a kerékpártúra alatt meghibásodott kerékpár helyett, a túra időtartamára, a kölcsönzésre vonatkozó szabályok szerint kölcsönkerékpárt biztosítunk.Orvosi ellátás: sérülés, betegség esetén az egészségbiztosítás által támogatott orvosi ellátások igénybevétele szerint, TAJ kártyával, a személyazonosság igazolása mellett, valamint a sürgősségi körébe tartozó egészségügyi állapot esetén a hazai egészségügyi szolgáltatás keretében van biztosítva.
Utazás, szállítás: Minden résztvevő önállóan, saját költségén hajtja végre az utazást és a kerékpár szállítását. Csoportos utaztatás és szállítás külön szervezés alapján megszervezhető.
Parkolás: Keszthelyen, Balaton-part 1. Zenepavilon (Hullám szálló előtti tér) mellett elkülönített parkolóban, őrző-védő szolgáltatással biztosítjuk a rendezvényen résztvevők gépjárművének őrzését.
Csomag: Keszthelyről - Balatonkenesére, illetve Balatonkeneséről - Keszthelyre térítésmentesen szállítjuk csomagját.
Pihenők:
Első nap: Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonföldvár, Siófok, cél: Balatonkenese.
Második nap: Balatonfüred, Csopak, Zánka, Szigliget, cél: Keszthely. A pihenőhelyeken történő megállás nem kötelező. A pihenő-és frissítő helyek nyitva tartását a rajt és csatlakozási helyeken a szervezők megadják.
Információ:
Általános kérdésekben: Benkóczy Zoltán, telefon: HM 21-172, mobil: 06 - 20-9136764.
Katonasuli és Balatonkenese vonatkozásban: Balázsik Zsófia, mobil: 06-30-8150089.
Szervezési kérdésekben: Farkas László, telefon: HM 27-799 mobil: 06 20-421-9445.
A rendezvény támogatása esetén: Máté Imre, HERCULES SE. mobil: 06 20-93--333-93.
Orvos: A rendezvény napján kerül megadásra.
Szervezőbizottság